Информација за сите оние коишто имаат добиено термин за влез за германска виза

Го добивте или ви се наближува терминот за аплицирање за германска виза? Единствено што треба да го направите е да ни се обратите и администраторите на Венерас ќе ве водат низ целиот процес, заедно со нашите германски партнери. За сите оние кои веќе го имаат обезбедено својот термин за влез за аплицирање во германска амбасада,...

Read More

ПРЕНАМЕНА НА ПОСТОЈНА РАБОТНА ДОЗВОЛА И ДОЗВОЛА ЗА ПРЕСТОЈ, ЗА ЛИЦА КОИ ВЕЌЕ СЕ НАОЃААТ ВО ГЕРМАНИЈА

Веќе се наоѓате во Германија, го сменивте работнот место, па неопходна ви е помош во врска со потребните документи за престој и за работа? Без грижи, ние сме тука со вас процесот да го направиме полесен и поедноставен, само следете го препорачаните чекори. За аплицирање за пренамена на веќе постоечка германска виза потребно е апликантите...

Read More

Venera’s EU Group со нова атрактивна можност за лица со македонски пасош, кои поседуваат редовен престој во земјите од EU!

Venera’s EU Group овозможува теренски работни ангажмани од подолг временски период на лица со македонски пасош кои поседуваат редовен престој во земјите од ЕУ. Во ваков случај влегуваат лица со македонска патна исправа кои поседуваат документ за редовен престој во некоја од земјите на ЕУ, како што на пример во Италија е документот наречен “Permesso...

Read More

Упатство за аплицирање за термин за Д виза

Упатство за аплицирање за добивање термин за поднесување на барање за Д виза за Сојузна Република Германија Здравствена криза сè уште лимитира голем дел од општествените случувања, во сите аспекти на секојдневието. За жал, овие состојби имаа своја рефлексија и во отежнатите можности на голем број македонски граѓани да добијат термин за поднесување на барање...

Read More

McDonald’s Летна работа во Германија 2022

Дали сте подготвени за летна студентска работа во Германија? 🇩🇪 Дали сте подготвени да работите за еден од најголемите светски работодавачи, McDonald’s? Работни места во: 👉 München / Минхен 👉 Hamburg / Хамбург 👉 Köln / Келн 👉 Langenau / Лагенау 👉 Ulm / Улм 👉 Neu Ulm / Нов Улм 👉 Lindau / Линдау...

Read More

Burger King Летна работа во Германија 2022

Дали сте подготвени за летна студентска работа во Германија? 🇩🇪 Дали сте подготвени да работите за еден од најголемите светски работодавачи, Burger King? Работни места во: 👉 München / Минхен 👉 Hamburg / Хамбург 👉 Köln / Келн 👉 Langenau / Лагенау 👉 Ulm / Улм 👉 Neu Ulm / Нов Улм 👉 Lindau /...

Read More

ЛЕТНА СТУДЕНТСКА ПРАКСА ГЕРМАНИЈА 2022

Размислувате ли за студентска работа низ едукација во Германија? Вработување за студенти во Германија е она што Венерас успешно го право повеќе од 10 години. На студентите им овозможуваме да заработат парични средства кои би им помогнале во нивните студии, а воедно и да го збогатат јазичното ниво на германскиот јазик, одблиску да се запознаат...

Read More

20 ФАКТИ ЗА КЕЛН

Беа потребни 632 години за да се изгради катедралата во Келн. Таа е третата највисока катедрала во светот. Луѓето од Келн и нивните блиски имаат свој јазик. Тие го нарекуваат Kölsch. Келн има 31 музеј. Келн има 22 природни резервати, а 15% од неговата територија е покриена со шуми. Келн беше целосно уништен за време...

Read More

НОВИ РАБОТНИ МЕСТА ЗА ВОЗАЧИ ВО КАРЛСРУЕ

Благодарение на нашите долгогодишни германски партнери, отвораме нови работни позиции за возачи на комби возила за достава на овошје и зеленчук во Карлсруе, Германија.За оваа работна позиција потребно е кандидатите да имаат возачка дозвола од Б категорија и познавање на германски или англиски јазик, со А1 ниво.Овие позиции се однесуваат за лица со ЕУ патни...

Read More

Categories