Размислувате ли за студентска работа низ едукација во Германија?

Вработување за студенти во Германија е она што Венерас успешно го право повеќе од 10 години. На студентите им овозможуваме да заработат парични средства кои би им помогнале во нивните студии, а воедно и да го збогатат јазичното ниво на германскиот јазик, одблиску да се запознаат со германското општество, обичаи, култура, како и да стекнат работни навики.

Оваа можност им ја нудиме и на студентите коишто немаат познавање од германскиот јазик – да заминат на студенстка програма со познавање само на англиски јазик, а германскиот јазик да го научат во текот на тримесечниот ангажман.

Студентите можат сезонски да работат во Геманија за време на официјалниот летен распуст, најдолго 90 календарски денови. 

Кои се нашите долгогодишни партнери?

Имаме отворени работни позиции, од нашите долгогодишни партнери и брендови на светско ниво Бургер Кинг, Мек Доналдс, Амазон, Логистички центри, компании за одржување на хигиена во повеќе градови во Германија и други реномирани партнери.

Како да аплицирате за Летната студентска пракса 2022 во Германија?

Најнапред закажете го вашиот вашиот термин за консултации со нашите агенти во филијалите во Скопје или Штип.

Понатаму останува на нас да ве водиме низ целиот процес на собирање документи, аплицирање, добивање работен ангажман, транспорт, сместување и слично.

Дали сте подготвени да работите за некои од најголемите светски работодавачи, на работни места во следниве градови?

München / Минхен

Hamburg  / Хамбург

Köln / Келн

Langenau / Лагенау

Ulm / Улм

Neu Ulm / Нов Улм

Lindau / Линдау

Friedrichshafen

Frankfurt / Франкфурт (околина)

Услови, работни часови и плата

Потребно е основно познавање на германски јазик и солидно познавање на англиски. 

По договор минимум 160 работни часви месечно, со можност за повеќечасовен ангажман. 

Бруто плата за еден работен час  – 10,82 €

Сместување

Венерас располага со повеќе апартмани за сместување на нашите клиенти и соработници, во сите неведени градови кадешто имаме вработени лица. Во просек, сместување за едно лице се движи од 300,00 € до 350,00 € месечно, во што се вклучени и режиските сметки.

Побрзајте и аплицирајте

Скопје: 078/361-924

📧 [email protected]

Штип: 078/361-923

📧 [email protected]

Забелешка

Во изминативе две ггодини пандемијата направи многу потшкотии од здравствен аспект, но исто така и во функционирањето на бизнисите, на можноста за патување и слично. Затоа, со оглед на актуелните состојби, не можеме да ја исклучуваме можноста  на некои од студентите – апликанти да им бидат одбиени барањата виза од  страна на Бирото за вработување во Сојузна Република Германија. Токму поради оваа причина, Венерас нема да го однапред наплаќа паричниот надоместок потребен за услугите.  

Во ваква ситуација, а во врска со плаќањето на нашите услуги, на сите студенти Венерас им овозможува за извршената услуга при организацискиот процес потребниот надоместокот да го исплатат по своето доаѓање од работниот ангажман од Германија.

Categories